Farmacie en zorg | Vink Koeltechniek

pharmacia-health

Stabiliteit en kwaliteit van medische koeling

Stabiele koeling

In de koeltechniek voor de farmacie draait alles om temperatuurbeheersing en temperatuurbewaking. De koelinstallatie mag in geen geval uitvallen. Medische koelingen moeten stabiel zijn, daarom is een doorlopende monitoring van temperatuur noodzakelijk.

Temperatuurbewaking

Voor de farmaceutische sector is de bewaring van medicijnen en medische middelen zoals bloed en plasma van kritiek belang. In de koeling mogen daarom heel weinig temperatuurschommelingen zijn. Om die reden waakt Vink nauwlettend over de continuïteit van medische koelinstallaties. Deze worden uitgerust met een dubbele installatie, redundancy, fall back, een hele goede alarmering erop en een tweede systeem. Online kan vanaf elke willekeurige locatie gecheckt worden wat de temperatuur in de koeling is. Ook is het mogelijk om via e-mail een storingsmelding te krijgen.

Laboratoriumkoeling

In laboratoria worden hoge eisen gesteld aan procesinstallaties- en apparatuur. Bent u op zoek naar een betrouwbare partner voor de technische inrichting van uw productieruimte of laboratorium? De experts van Vink staan u graag bij in koeltechnische oplossingen die voldoen aan de huidige eisen en voorwaarden in de farmacie.

Medische koeling

De wettelijke eisen voor het bewaren van bijvoorbeeld bloedproducten zijn extreem hoog. Hoge nauwkeurigheid en een hoge mate van beveiliging zijn twee vereisten. Bloedproducten mogen alleen bewaard worden in medische koelkasten met een temperatuuralarm dat is afgesteld op handhaving van een temperatuur tussen de 1°C en 8°C. Hiervoor kan Vink specifieke laboratoriumkoelingen leveren die extra beveiligd zijn. Producten zoals plasma moet bij minimaal -30°C worden bewaard in een diepvriezer met temperatuuralarm. Hiervoor levert Vink ultralow vriezers met temperatuurbewaking.

Mortuariumkoeling

Naast koeltechniek voor de zorgsector en ziekenhuizen, levert Vink ook specifieke koelingen voor mortuaria. Vink adviseert voor mortuariumkoeling de speciale mortuariumcellen van de Duitse fabrikant Viessmann. Deze koelcellen bieden een hoogwaardige oplossing met betrekking tot hygiëne, kwalitief hoogwaardig materiaal, modulaire opbouw en desinfectie. Hierbij zijn vele extra opties mogelijk; neem contact op voor een vrijblijvende afspraak.