Groente en fruit

groente-fruit

Groente en fruitkoeling

Groente koeling

Nederland is, na de VS en Frankrijk, het derde uitvoerland op het gebied van land- en tuinbouwproducten. In de AGF-sector worden enorme hoeveelheden voedsel voor de voedselindustrie en de export en geproduceerd. Goede fruit & groente koeling is voor deze sector daarom van groot belang.

Uitgekiende balans koeling en vochtigheid

De bewaring van agrarische producten in een geconditioneerde groente koeling of fruitkoeling is een belangrijk element in de land- en tuinbouw. Omdat afnemers maand in, maand uit een constante kwaliteit van uw groente en fruit verwachten, is een uitgekiende balans tussen koeling en vochtigheid van groot belang. Dat maakt de keuze voor de optimale koelinstallatie erg belangrijk.

Professionele groentekoeling

Groente en fruit zijn slechts beperkt houdbaar. Daarom is het van groot belang dat zij professioneel gekoeld worden zodat vriesplekken, uitdroging en gewichtsverlies van het product zo veel mogelijk worden voorkomen. Vink Koeltechniek heeft ruime ervaring in het toepassen van innovatieve koel- en vriesoplossingen voor de AGF-sector en adviseert u graag bij het vinden van een hoogwaardige groentekoeling of fruitkoeling.

Groente koeling en fruitkoeling

Een standaard koelinstallatie voor groente en fruit bestaat eigenlijk niet, want elk land- en tuinbouwbedrijf is uniek. De benodigde koeling hangt nauw samen met het type product en welke temperatuur en hoeveel luchtvochtigheid in de koelcel nodig is. Vink levert maatwerk aardappelkoeling, fruit koeling, groentekoeling en bloemenkoeling.

Bespaar energie met innovatieve AGF-koeling

Een groot deel van het energieverbruik in de AGF-branche gaat op aan de fruit- of groente koeling. Vink levert installaties die leiden tot energiebesparing zonder dat u inlevert op kwaliteit van de koeling. De koeltechniek van Vink wordt toegepast op uw product en wensen, zodat de optimale kwaliteit van uw product gewaarborgd blijft.

Gekoelde of ingevroren opslag tuinbouw

Voor de tuinbouw en landbouw levert Vink chillers, koelcellen en invriescellen voor gekoelde of ingevroren opslag van groente en fruit. Maar ook invriescellen om producten versneld in te vriezen en diepvriescellen voor het ultra-low vriezen van producten.

Vrijblijvend advies? Neem contact op.

De ervaring in groentekoeling en fruit- en bloemenkoeling en de hoge kwaliteit van de koelinstallaties van Vink koeltechniek, waarborgen een goede eindkwaliteit van uw product. Wij staan u graag te woord om vrijblijvend advies te geven.