Voedselproductie

snackproductie

Voedselbereiding

Koeling supermarkt

In de voedings- en genotsmiddelen- industrie zijn vele duizenden bedrijven actief. Voordat ons voedsel in de koeling supermarkt ligt, is er vaak al een heel proces aan vooraf gegaan. Voor de voedselveiligheid moeten strenge procedures in acht worden genomen.

Hygiëne: snel afkoelen of invriezen

Zo is bij de productie van voedsel en snacks de snelheid van het proces van afkoelen en invriezen vaak essentieel om de groei van bacteriën tegen te gaan. Snel afkoelen kan bijvoorbeeld door middel van een snelvriezer, een chiller of een vriestunnel met veel koudeturbulentie.

HACCP-eisen in productieruimte

Producenten zijn bij voedselbereiding gebonden aan strenge hygiëne-eisen volgens het HACCP-systeem (Hazard Analysis Critical Control Points). In veel gevallen moet voedsel na bereiding direct teruggekoeld worden tot onder de 7 °C en op deze temperatuur bewaard worden in een koelcel of in de koeling supermarkt.

De Voedsel en warenautoriteit

Ook bepaalt het HACCP-systeem op welke temperatuur een product bewaard moet blijven. De Voedsel en Warenautoriteit is de instantie die controleert of een voedselproducent of een winkelkoeling of koeling supermarkt zich aan de regels voor voedselveiligheid en hygiëne houdt.

Energiebesparende koeloplossingen

Vink Koeltechniek kent deze regels en begrijpt de noodzaak van hoge hygiëne en een betrouwbare koelinstallatie die te allen tijde blijft draaien. Vink heeft al vele klanten in de voedselverwerkingsindustrie geholpen met innovatieve koeloplossingen die het productieproces verbeterden of energiebesparend

Koeling supermarkt en retail

Of het nu om koeling supermarkt of om een snelvriezer gaat, Vink past zijn innovatieve en professionele koeltechnieken aan op het productieproces van de klant. Productieruimtes kunnen worden ingericht worden met sandwich koelpanelen van Isocab. Dit zorgt niet alleen voor goede isolatie, maar is ook hygiënischer omdat het makkelijker schoon te houden is.

Koeling aangepast aan uw productieproces

Koelcellen, chillers en vriescellen kunnen door Vink worden aangepast aan het productieproces en de specifieke behoeften van de producent. Denk hierbij aan afstelbare elektrische deuren, een specifieke indeling van de koelcel en een online alarmsysteem bij storing. Maar ook aan warmteterugwinning en andere energiebesparende maatregelen.

Vink als waardevolle partner

Vink Koeltechniek heeft veel ervaring in het installeren van koelcellen en snelvriezers bij voedselbereidingsbedrijven en koeling supermarkt. Juist daarom is Vink een waardevolle partner in het zoeken naar de meest efficiënte koeling en routing voor uw bedrijf.